Vanguard's The Case for Index-Fund Investing 2016

Indexbeleggen groeit. Dit gaat ten koste van actief beheerde beleggingsfondsen. De vereniging van en voor indexbeleggers vindt dit een goede ontwikkeling. De centrale vraag is waarom indexbeleggen aan populariteit wint? 's-Werelds grootste aanbieder van indexfondsen Vanguard publiceert jaarlijks het inmiddels beroemde onderzoek The Case for Index-Fund Investing. Recent is de 2016-editie gepubliceerd.

Karakteristieken beleggingsfondsen

Nagenoeg elke belegger gebruikt beleggingsfondsen voor de inrichting van de beleggingsportefeuille. Dat is een verstandige keuze. Wat we in de praktijk vaak zien is dat beleggers onvoldoende op de hoogte zijn van de belangrijkste karakteristieken van beleggingsfondsen. Het gevolg is dat de gerealiseerde rendementen lager zijn dan nodig.

Geschiedenis herhaalt zIch met indexbeleggen

"Weer dreigt oude wijsheid te worden vergeten dat markten en koersen zich niet laten voorspellen", zo luidt de eerste regel van de bijdrage van Index Capital zoals die is geplaatst in het FD van 17 augustus 2015. Klik hier voor het gehele artikel.

 

Je grootste vijand, dat ben je zelf

Het onderzoek ‘Folklore in Finance’ van de Amerikaanse vermogensbeheerder State Street laat zien dat de meeste particuliere beleggers minder rendement behalen dan mogelijk is en hun eigen financiële doelstellingen niet realiseren.

Een flat in de Bijlmer of een huis in Bloemendaal? Aan u de keuze.

De vereniging van en voor indexbeleggers bestaat dit jaar één jaar. In deze periode hebben we talloze malen uw aandacht gevestigd op kosten en hoe belangrijk het is om al uw beleggingskosten te minimaliseren.